cele mai proaste joburi din istorie

Majoritatea isi urasc jobul lor, seful lor. Tuturor nu le place sa li se distruga visele si sa distruga si ultimul strop de creativitate. Dar lucrurile pot fi si mai rau. Aceste 8 joburi din intreaga istorie sunt oribile, dezgustatoare, complicate si prostesti. Dupa ce le afli, vei incepe sa iti iubesti seful si jobul actual.

  1. Creatorii de chibrite

A fost cea mai periculoasa munca intalnita vreodata. Se lucra intr-un mediu toxic cu fosfor alb. Depozitele de substante se aduneau in osul maxilarului si ducea la dureri de dinti sau abcese . Cei ce lucrau in domeniul asta ajungeau sa fie desfigurati si osul maxilarului putrezea. Era o boala care ducea la degradarea creierului, afectarea organelor si chiar moartea. Singura optiune era sa se elimine tot osul maxilarului.

  1. Hot de cadavre

Expansiunea scolilor medicale in epoca Victoriana era nevoie de cadavre pentru ca studentii sa poata invata. Singurele cadavre premise in studiile anatomice erau acelea a criminalilor executati. Dar cu numarul de crime prin care se pedepsea cu moartea, a scazut si cerinta era mare. Asa ca se apela la hotii de cadavre numiti profanatori de morminte. Acesti barbate sapau pentru cadavre proaspat ingropate. Rudele mortilor erau nevoiti sa pazeasca mormintele cateva zile dupa ingropare. In 1826 era doi barbate Burke si Hare au inceput sa ucida oameni doar pentru a suplimenta doctorii cu cadavre proaspete.

  1. Tabacaria

Era pielea procesata de la animale, dar in ciuda faptului ca ofereau un serviciu vital, au fost nevoiti sa traiasca la marginea orasului. Chiar daca mirosul era insuportabil, tabacarii au continuat sa produca si sa colecteze pieile de la animale. Pieile se inmuiau in urina timp de saptamani intregi pentru a elimina orice fir de par sau de unghii.

  1. Biciuitor

In conformitate cu Dreptul divin al regilor in secolul 17 nu era acceptat nimeni altul sa isi pedepseasca fiul, insusi regale. Dar regii erau absenti din viata copiiilor, angajau un biciuitor pentru a pedepsi pe printul obraznic. Un prieten tanar al printului era de obicei nascut dintr-un nobil care crescut pe langa el. Acesta era numit biciuitor pentru momentele, cand printul era obraznic si trebuia pedepsit.

  1. Curatatorul de pacate

Ai vrea sa fii dusmanit si condamnat la chin vesnic? Deci ai putea sa fii curatator de pacate. Acestia ajuta sufletele celor decedat sa treaca mai departe de poarta raiului. Daca era femeie care se intalnea cu barbati in matrimoniale, se facea iertarea pacatelor prin trecerea unei bucati de paine peste cadavru si asezarea ei pe piept. Painea absoarbe pacatele pe care curatatorul de pacate o va manca. Astfel multe pacate se devorau si curatatorul manca paine dupa multimea de pacate pe care decedatul o avea.

  1. Fermieri ziua, lucratori noaptea

Acesta se ocupa cu golirea excrementelor umane din toalete si latrine. Totul se colecta si dus la capatul orasului, unde nu se locuia. Se dadea foc acestor ramasite si exista riscul ca cel care facea aceasta munca sa moara din cauza fumului toxic.

  1. Calau

Munca de calau era cel mai rau loc de munca din istorie, doar daca era o persoana cu o boala mintala sa ii placa sa execute oameni. Calaii priveau cum cei pedepsiti erau electrocutati, spanzurati sau li se taia capul. Un al mod de a muri era prin a fi fiert in apa pana la moarte, a fi spanzurat, ars sau inecat. In Londra capetele celor executati erau fierte inainte de pus in tepusa si afisat la podul Londrei.

  1. Cosarul – curatatorul de seminee si hornuri

Copiii erau angajati adesea ca sa curete hornurile si semineele. Erau potriviti pentru aceasta meserie deoarece erau mici si incapeau in gurile hornurilor si semineelor. De obicei se alegeau cu rani la coate si genunchi. Multi copii in varsta de 5 ani raman speriati si intrau in panica. Cei care supravietuiau sau nu erau raniti erau afectati de focul incins.

Back to top button