Are copilul tău nevoie de terapie logopedică? Află acum de la specialiștii Priority

Existența deficiențelor de limbaj la vârste fragede este considerată a fi o normalitate de către tot mai mulți părinți, fiind considerată doar o chestiune de timp care se va rezolva de la sine. În majoritatea cazurilor însă, lucrurile nu stau așa, problemele de vorbire ascunzând patologii mult mai grave care nu pot fi depistate decât prin efectuarea unui control de specialitate. De aceea, pentru a evita orice risc, este bine să vizitezi o clinică de logopedie imediat ce observați primul semn care te pune pe gânduri. Priority Clinic te așteaptă să analizezi și să elimini orice simptom care stă în calea unei dezvoltări optime.

Ce indică că este nevoie de intervenția unui logoped?

Fiecare caz în parte este diferit și de aceea este important să acorzi o atenție deosebită felului în care se dezvoltă abilitățile de limbaj ale copilului tău. Un semn care trădează de cele mai multe ori instalarea unei tulburări este amânarea rostirii primelor cuvinte, fie din neputință, fie din frică. Lipsa de expresivitate de orice fel în momentul în care cel mic încearcă să îți comunice este, de asemenea, un simptom des întâlnit. Afecțiuni precum bâlbâiala, vorbirea prea rapidă sau prea lentă, dificultăți de pronunție a anumitor sunete, sunt alte semnale de alarmă care indică necesitatea de a apela cât mai curând la serviciile unui terapeut specializat.

Cum îți poate ajuta un logoped copilul în depășirea problemelor de vorbire?

Un terapeut în arta vorbirii are capacitatea de a descoperi care sunt cauzele care stau la baza unei afecțiuni, pentru ca mai apoi să dezvolte planuri de intervenție personalizate pentru fiecare caz în parte. Dincolo de această specializare, el trebuie să dețină abilitățile necesare pentru a crea o conexiune puternică cu pacientul, pentru a-l convinge să acționeze în direcția dorită. Exercițiile și metodele de remediere a problemelor de vorbire nu au niciun efect dacă nu sunt efectuate corect, cu dedicare, atât în cabinet, cât și acasă. Ceea ce ne conduce la următoarea responsabilitate a logopedului și anume de a instrui părinții cu privire la ce și cum trebuie să facă în afara ședințelor logopedice.

Care sunt pașii terapiei de vorbire?

Totul începe cu o programare pentru o evaluare logopedică, care va indica problema, cauzele și planul de interventie necesar care poate fi sub forma unor ședințe individuale sau ca psihoterapie specializată. Numărul ședințelor diferă de la un caz la altul, în funcție de gravitatea situației, dar și de numărul planurilor pe care este nevoie să se lucreze, însă rezultatele pot fi vizibile de la o întâlnire la alta. Consecvența și perseverența sunt principalii factori de care depinde felul în care vor evolua lucrurile, însă îți garantăm că Priority Clinic îți va impresiona micuțul încă de la prima întâlnire și îl va face să își dorească să revină cât mai curând.

De ce să alegi clinica de logopedie Priority Clinic?

Valorile care ne ghidează munca sunt principalele motive care te vor convinge că merită să îți îndrepți atenția asupra serviciilor noastre. Perseverența, responsabilitatea și colaborarea descriu perfect deviza noastră și te vei bucura de fiecare dată când alegi să calci pragul unuia dintre cabinetele noastre de logopedie din București. Specialiști în psihologie sau psihopedagogie specială, cu ani de experiență în spate, știu exact cum trebuie să abordeze micuții la vârste fragede, pentru ca aceștia să aibă încredere să se deschidă și mai apoi să colaboreze pe parcursul tuturor ședințelor care ar putea fi necesare pentru un tratament complet.

Contactează-ne chiar acum pentru a stabili o programare și elimină din timp orice problemă care ar putea afecta dezvoltarea vorbirii optime a copilului tău!

Back to top button