Actualitate

10 pasi in alegerea unui avocat

Multi antreprenori au o lipsa de incredere in avocati. Ei nu vor sa fie incarcati de enormele taxe legale sau sa astepte sa li se spuna motivele pentru care ei nu ar trebui sa faca ceva. Antreprenorii le place sa se vada ca rezolvatori de probleme, avocati antrenati sa identifice probleme potentiale inainte de a se intampla.

Chiar daca firma este mica, multe probleme legale pot sa apara din anii timpurii de la setarea structurii legale a firmei pana la angajarea personalului. Legile sunt complicate si astfel si limbajul lor. Un avocat din capitala, asa zisul avocat bucuresti, te poate ajuta sa intelegi mai bine optiunile tale si sa faci decizii mai bune despre procesul complex prin care se trece in orice situatie. Un sfat de la avocat iti ofera ghidare in situatii potentiale pentru le evita. Cand este incendiu in cladire nu realizezi ca e tarziu si ca tu ai esuat in obtinerea asigurarii cu acoperire potrivita. Daca exista hartuire sexuala, problema este mai mare, nu vrei sa fii prins intr-o situatie si sa iei o decizie proasta. Daca amestesci viata personala cu afacerea ta, risti totul.

Un avocat poate opri aceste probleme, un avocat potrivit poate sa evite esecul afacerii tale. El iti pune niste conditii:

  1. Alege calitatile potrivite:

Vrei un avocat care este sigur pe el, agresiv indeajuns sa se lupte pentru tine, dar vrei si pe cineva care sa relationeze cu nevoile tale. Avocatul tau trebuie sa isi doreasca sa munceasca cu tine sa comunice clar si sa te ajute cum sa actionezi in orice situatie. Un avocat ideal urmareste sa se educe continuu si sa ramana civil si controlat in ciuda firii lui competitive.

  1. Nu iti folosi prietenii.

Deciziile importante se iau doar cu avocatul tau. Trebuie sa le mentionezi indiferent de sentimentele avocatului tau. Prietenii pot sa te ajute in ce ai nevoie, dar relatiile pot fi afectate dupa un proces intens. Asa ca mai bine apelezi la un avocat care nu este si prietenul tau.

  1. Cere recomandari.

Un loc excelent pentru a incepe este sa iti intrebi prietenii sau cunostintele de referinte. Aduna cateva nume si programeaza intalnirile. Poti sa intervievezi avocatii care au primit critici bune de la oamenii tai de incredere. Intreaba de experienta si de strategiile lor.

  1. Foloseste resurse online.

Unele siteuri sunt un mod bun de a gasi un avocat care sa se potriveasca domeniului tau. Selecteaza din ce zona a legii apartine problema ta si contacteaza avocat bucuresti . Data de baza se va personaliza in functie de interesele tale. Avocatii care acceseaza aceasta platforma vor venea ca esti interesat si iti vor raspunde.

  1. Alege o firma potrivita.

Aici sunt obiective pro si contra pentru filme mari si firme mici. Practicantii lucreaza fata in fata sau iau cazuri cu taxe mici. Ai putea gasi experienta informala, atunci cand consulti firme mici care ofera o varietate de termeni de expertize si acoperire. Firmele mijlocii si firmele mari ofera servicii cu beneficii multe incluzand toate resursele sau contactele cerute. Sa faci alegeri destepte pentru inceputul afacerii tale. Daca astepti pana cand ai nevoie de un avocat, problema deja a avut loc si riscul este mai mare.

  1. Sa incepi propria afacere.

Intotdeana cand incepi propria afacere iti asumi riscuri, dar nu este niciun motiv pentru care sa nu te consulti si legal cu un avocat. La infiintarea firmei e nevoie sa accepti niste termeni legali si juridici, iar acestea trebuie intelese si explicate de la avocat. Ca sa eviti problemele e mai bine sa angajezi un avocat ca sa te asiguri ca afacerea ta va functiona multi ani de acum incolo.

  1. Negocierea este importanta.

Atunci cand angajezi un avocat traditionalist e posibil sa negociezi. Sunt multe aranjamente de plata ce poate fi pe ora, pe luna sau pe contract. Daca urmaresti o ruta fii sigur ca citesti contractul si ca folosesti serviciile cu grija. Fii atent la garantie, daca accesezi un credit.

  1. Un avocat se ocupa de contractile tale si de acordurile legale.

Multi oameni de afaceri nu dau importanta contractelor solide decat foarte tarziu. Ca rezultat, acordurile lor sunt vagi, incomplete si clientii lor pot sa se foloseasca de acest aspect. Sa ai un avocat in echipa ta, te ajuta sa eviti aceste costuri.

  1. Evita greselile.

Atunci cand ai un avocat bun de afaceri cu cunostinte specifice in legile afacerilor, te va ajuta sa eviti probleme de care nu stiai ca exista, ceea ce inseamna evitarea pierderii de bani si evitarea stresului.

  1. Un avocat in echipa ta.

Daca in echipa ta ai un avocat, totul devine mai simplu si mai sigur. Nu e de ajuns sa primesti ghidare legala, ci e nevoie sa stii care sunt pasii pentru ca totul sa fie perfect legal. Astfel vei actiona conform ad-avocat.ro pentru a fi la curent regulamentul din contracte.

Back to top button